Nieuws

Praktijk voortaan op dinsdagmiddag gesloten

De praktijk is in het vervolg gesloten op de dinsdagmiddag. Dit was voorheen altijd de woensdagmiddag. Voor dringende zaken wordt er op de dinsdagmiddag waargenomen door de andere praktijken in het Medisch Centrum Wijckermeer. Dit gebeurt op basis van de eerste letter van uw achternaam:

  • A t/m M: Huisarts Duursma 0251-225551
  • N t/m Z:  Huisarts Bruinsma en Strijker 0251-226820

Karin niet meer werkzaam

Na bijna 11 jaar een vertrouwd gezicht te zijn geweest binnen de praktijk van huisarts Kool, is Karin per 1 oktober gestopt met haar werkzaamheden bij ons. Wij willen haar bedanken voor de fijne jaren en veel geluk wensen met haar nieuwe baan!

corona en het dragen van een mondkapje

Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid, dan willen wij u vragen om niet naar de praktijk toe te komen. In het geval van milde klachten kunt u zelf een coronatest aanvragen. Zijn de klachten ernstiger dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor overleg met de huisarts. Voor meer informatie en telefoonnummers kunt u hier verder lezen. 

Inmiddels is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Binnen ons medische centrum mag u zelf beslissen of u wel of geen mondkapje wil dragen. 

verklaring omtrent een mondkapje

De huisartsen kunnen niet ingaan op het verzoek om een briefje waarin ze bevestigen dat u om medische redenen geen mondkapje kan dragen. Volgens de richtlijn van de beroepsorganisatie mag de huisarts geen medische verklaring afgeven voor de eigen patënten. Dit zou namelijk de relatie tussen patiënt en arts onder druk kunnen zetten.

Mensen die vanwege een aandoening vrijgesteld willen worden van de mondkapjesplicht, kunnen zelf een verklaring invullen en meenemen als ze de deur uitgaan. Deze verklaring kunt u hieronder downloaden via de rode knop. Meer over leven tijdens de coronatijd als je extra risico loopt is te vinden op de website van zorgkenniscentrum Vilans

Contact

Telefoon: 0251-22 33 64.
Kies optie 1 voor SPOED
Kies optie 2 voor de receptenlijn
Kies optie 3 voor de assistente