Op reis

Wanneer u op reis gaat zijn er verschillende dingen waar u aan moet denken. Uw medicatie en vaccinaties bijvoorbeeld. Het is belangrijk om ruim van te voren te checken of u voldoende medicatie heeft voor mee op reis. Bij de apotheek kunt u eventueel een medicijn paspoort aanvragen.

Om altijd op de hoogte te blijven vooraf en tijdens uw reis is het aan te raden om de app GGD Reist Mee te downloaden. Hier vindt u allerlei informatie over uw reisvaccinaties, reistips, wat te doen bij ziekten op reis en informatie over het land waar u naar toe gaat.

Medicatie mee op reis

Wanneer u medicatie gebruikt die onder de Opiumwet valt (bijvoorbeeld sterke pijnstilling, slaap- en kalmeringsmiddelen, of medicatie voor ADHD) heeft u vaak nog een aanvullende verklaring nodig. Dit is afhankelijk van het land waar u heengaat.

Op de website van Het CAK kunt u hierover meer informatie vinden. Op deze website kunt u vinden welk formulier er ingevuld moet worden. U kunt deze zoveel mogelijk zelf invullen en daarna de huisarts vragen hem te ondertekenen.

Vaccinaties voor een verre reis

Wanneer u een verre reis gaat maken kan het zijn dat er vaccinaties of medicijnen worden geadviseerd. Dit is afhankelijk van het land en het gebied waar u heengaat. Sommige vaccinaties moeten ruim voor vertrek worden toegediend, dus het is belangrijk om dit op tijd uit te zoeken.
Hier in de omgeving kunt u zich laten vaccineren bij:

GGD Kennemerland
Het vaccinatiepunt in het Rode Kruis Ziekenhuis

Op de website van de overheid kunt u ook nog meer informatie vinden over reisadviezen.