Vondel nieuws

Nieuws

Huisartsen in actie op vrijdag 1 juli

Vrijdagmiddag tussen 12:30-17:00 zijn wij alleen voor spoed bereikbaar. Drukt u hiervoor in het keuzemenu op 1. 
Recepten die deze middag worden ingesproken zullen pas op maandag worden afgeluisterd en verwerkt.

Huisartsen in heel Nederland voeren op 1 juli actie. Door toenemende wet,- en regelgeving door zorgverzekeraars, personeelstekorten, en groeiende wachtlijsten in ziekenhuizen en GGZ, staat de huisartsenzorg onder druk. Dit, terwijl wij gewoon voldoende tijd voor onze patiënten willen!

Steun onze actie via: www.huisartseninactie.nl of via #iedereeneenhuisarts

Dokter, nu ik er toch ben...

…zou ik het volgende ook heel graag nog bespreken.
Dit is een zin die de dokter heel regelmatig te horen krijgt.

Denkt u langer dan 10 minuten nodig te hebben, vraagt u dan alstublieft om een dubbel consult. Mocht een dubbel consult binnen de termijn die u hoopt niet in de agenda passen, willen wij u vragen uw belangrijkste klacht te bespreken en een nieuwe afspraak te maken voor uw andere klachten.

Een kort vraagje tussendoor kan voor u heel simpel lijken, maar voor de huisarts kan het leiden tot meer vragen, waardoor iets korts toch ineens heel uitgebreid blijkt te zijn.

Houdt u alstublieft rekening met 1 klacht per consult!

Hiermee helpt u wachttijden voorkomen, want wie heeft er nu geen hekel aan wachten?

Dit geldt voor iedereen, ook als u bijna nooit of juist heel regelmatig bij de dokter komt.

Hartelijk dank namens de dokters en assistentes.

corona en het dragen van een mondkapje

Heeft u klachten van verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts of benauwdheid, dan willen wij u vragen om niet naar de praktijk toe te komen. In het geval van milde klachten kunt u zelf een coronatest aanvragen. Zijn de klachten ernstiger dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor overleg met de huisarts. Voor meer informatie en telefoonnummers kunt u hier verder lezen. 

Inmiddels is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Binnen ons medische centrum mag u zelf beslissen of u wel of geen mondkapje wil dragen. 

verklaring omtrent een mondkapje

De huisartsen kunnen niet ingaan op het verzoek om een briefje waarin ze bevestigen dat u om medische redenen geen mondkapje kan dragen. Volgens de richtlijn van de beroepsorganisatie mag de huisarts geen medische verklaring afgeven voor de eigen patënten. Dit zou namelijk de relatie tussen patiënt en arts onder druk kunnen zetten.

Mensen die vanwege een aandoening vrijgesteld willen worden van de mondkapjesplicht, kunnen zelf een verklaring invullen en meenemen als ze de deur uitgaan. Deze verklaring kunt u hieronder downloaden via de rode knop. Meer over leven tijdens de coronatijd als je extra risico loopt is te vinden op de website van zorgkenniscentrum Vilans

Contact

Telefoon: 0251-22 68 20.
Kies optie 1 voor SPOED
Kies optie 2 voor de receptenlijn
Kies optie 3 voor de assistente